6 idei pentru a masca imperfectiunile unui perete

Tapet cu imprimeu floral pentru a masca imperfectiunea unui perete
reclama - continua sa citesti mai jos

Daca locuiesti intr-un apartament dintr-un bloc vechi, cu siguranta te-ai confruntat cu problema peretilor strambi sau cu imperfectiuni. In cazul in care bugetul nu-ti permite o renovare, iata ce solutii poti explora pentru a masca acest inconvenient.

Foloseste tapet

Un truc prin care poti ascunde suprafata neuniforma a unui perete este printr-un tapet cu imprimeu. O varianta ar fi tapetul floral, care odata montat va acoperi zonele cu imperfectiuni.

Placare cu panou decorativ

Ascunde denivelarile unui perete cu o placare din pal melaminat (placi asemanatoare celor de parchet), din MDF sau lemn (ia in calcul si lemnul reciclat sau recuperat). Acestea pot lua forma unui panou decorativ pentru a crea un perete-accent. In locul palului ai putea opta pentru placi ce imita caramida – un plus de textura la nivelul decorului.

Placare cu pluta

O varianta mai nonconformista, dar care merita explorata mai ales in zonele de birou sau in camerele copiilor. Pluta vine in diferite nuante si texturi, deci ai optiuni variate pe care le poti adapta locuintei tale.

Distrage atentia

Distrage atentia de la suprafata neuniforma a unui perete folosind decoratiuni, cum ar fi tablouri de diferite dimensiuni, postere sau alte grafisme. Asaza tablourile in zonele in care defectele sunt mai vizibile. Cu cat mai atragatoare si mai interesante postere si lucrarile de pe perete cu atat accentul va fi asupra lor, iar imperfectiunile ascunse in spatele lor.

Gradina verticala

Foloseste plantele pentru a masca un perete cu defect – o gradina verticala poate fi o solutie inedita. Transformi decorul, aduci un plus de verde spatiului si uiti de peretele neuniform.

Din defect in avantaj

Daca stilul industrial sau al lofturilor te pasioneaza, de ce sa nu transformi un defect intr-un avantaj stilistic pentru a reda din trasaturile specifice acestor tipuri de decoruri? Aspectul de perete nefinisat, beton lasat aparent sau caramida aparenta iata doar cateva propuneri de amenajare ale unor spatii actuale, contemporane.

Sursa foto: pinterest

Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2020 - Toate drepturile rezervate