Case bizare: o constructie minimalista in Danemarca

Case bizare: o constructie minimalista in Danemarca
reclama - continua sa citesti mai jos

Astazi va prezentam o casa realizata de MLPR Architects in apropiere de capital Danemarcai, Copenhaga. Villa Bie este cu siguranta suprinzatoare. Dincolo de forma sa geometrica deloc asemanatoare unui proiect rezidential obisnuit, aceasta pare sa fie un triunghi infipt in pamant..

reclama - continua sa citesti mai jos

Conceptul acestei case este consecinta unui provocari, aceea de a realiza o constructie care respecta regulile danezilor, care spun ca nu trebuie sa depaseasca inaltimea de un etaj si jumatate, iar acoperisul casei trebuie sa fie triunghiular, dar in acelasi timp iese in evidenta dintre casele tipar ce se regasesc in suburbia capitalei.

Cerintele proprietarilor au fost ca locuinta lor sa aiba un design minimalist si sa fie o prezenta inedita in peisaj. Nimic mai simplu pentru acesti specialisti. Fatada casei este de fapt baza triunghiului cu o portiune concava in care se regaseste o veranda acoperita si imprejmuita de pereti din sticla. Veranda este asezata pe o fundatie din beton cu trepte in zona de mijloc, pe unde se face accesul in casa.

Intreaga constructie este imbracata in nu mai putin de 650 de mp de lemn masiv modificat Accoya, adica lemn acetilat. Acest material a fost preferat ca urmare a climei din zona si pentru ca acesta nu isi modifica volumul decat in proportii foarte mici.  

Indraznet sau nu, bizar sau pretentios, iata un proiect care reuseste sa reinventeze banalul unor constructii care in mod normal s-ar replica in permanenta, dupa niste standarde stricte, menite sa uniformizeze un oras in incercarea de a-i pastra unitatea vizuala.
 

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate