Cele mai frumoase case din filme

Conacul din filmul "Pe aripile vantului"
reclama - continua sa citesti mai jos

Daca s-ar putea acorda un premiu Oscar pentru case, cu siguranta am avea multe castigatoare, care mai de care mai valoroase. Iata deci o selectie a caselor si a celor mai frumoase interioare prezente in filme celebre.

The Holiday – Vacanta (2006) este povestea a doua femei care fac schimb de locuinte pe parcursul vacantei. Astfel, Iris ajunge in Los Angeles si Amanda ajunge in Londra, mai exact la periferia Londrei, intr-un sat linistit, incantator. Din pacate, casa nu exista in realitate, insa asta nu inseamna ca nu ne putem inspira din interioarele amenajate intr-un stil rustic, cu grinzi si semineu si cu multiple aspecte vintage.

reclama - continua sa citesti mai jos

Gone With the Wind - Pe aripile vantului (1939) contine probabil una din cele mai celebre case din istoria cinematografului. Tara – plantatia fictiva din film alaturi de casa tip conac a fost creata dupa modelul celor din epoca razboiului civil si construita special pentru acest film in Culver City din California, unde a ramas in paragina pana in 1950 cand a fost demolata. 

The Notebook – este probabil cea mai romantica renovare surprinsa intr-un film. Si da, vorbim despre casa cu obloane albastre pe care Noah, personajul principal, o renoveaza in speranta ca va recastiga iubirea lui Allie. Casa folosita este cea de pe plantatia Martin Point din Wadmalaw Island din California de Sud, construita in 1770. Echipa a transformat-o special astfel incat sa para putin parasita pentru pregatirea scenelor care surprind renovarea.

Home alone – Singur acasa este unul din cele mai celebre filme din anii 1990. Superba casa din Chicago s-a vandut in 2012 pentru 1.5 milioane de dolari. Interesant este ca in timpul filmarilor, proprietarii chiar au locuit in locuinta cu caramizi rosii din epoca georgiana.

The Great Gatsby – Marele Gatsby a avut ca locatie principala vila din West Egg si desi o parte din imagini sunt fictive, in majoritatea scenelor casa este reala si este situata in Sidney, Australia. La origine un fost seminar, cladirea a fost acoperita cu iedera artificiala special pentru acest film. In plus, echipa de designeri a avut nevoie de 14 saptamani pentru a construi, picta si decora interioarele din vila lui Gatsby, incluzand aici camera mare de ballroom, dormitorul principal, holul de la intrare, terasa si gradinile.

Pride&Prejudice – Mandrie si Prejudecata in varianta din 2005 prezinta frumusetile rustice din zona Pemberley. Casa Chatsworth din Derbyshire, Anglia se crede a fi locul care a inspirat-o si pe Jane Austen in descrierile din carte. Ba chiar, scenele exterioare sunt filmate chiar in aceasta locatie. Multe din scenele de interior au fost filmate in Wilton House din Wiltshire, o casa la fel de placuta si care reuseste sa redea atmosfera acelei epoci.

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate