Cladiri subacvatice – propuneri urbane pentru 2030

Cladiri subacvatice – propuneri urbane pentru 2030
reclama - continua sa citesti mai jos

Conform unei companii de constructii japoneze, in 2030 am putea avea primele cladiri subacvatice, transformand astfel forma orasele asa cum o stim in prezent.

reclama - continua sa citesti mai jos

Conceptul de cladire spiralata care poate sa coboare pana la aproape 4 km in adancime pentru a crea comunitati sustenabile subacvatice putand sa sustina pana la 5000 de oameni.

Structura acestora ar putea fi din componente rasinoase produse prin imprimante 3D industriale gigant. In varf cladirea ar fi completata cu un dom gazduind afaceri, case si hoteluri care ar urma sa se scufunde in momentul in care vremea s-ar inrautati; valuri mari sau furtuni de intensitate ridicata.

La baza, aceste cladiri subacvatice in forma de spirala, vor fi fixate pe fundul oceanului, permitand cercetatorilor sa studieze in profunzime resursele naturale si posibilitatea de a reface un mediu asemanator celui existent acum la suprafata., care sa produca energie si materii prime. De exemplu, bacteriile specifice ar putea transforma CO2 in metan pentru a produce combustibil necesar stabilirii unei temperaturi optime supravietuirii. De asemenea, presiunea hidraulica ar ajuta la desalinizarea apei pentru a crea apa potabila.

Cercetatorii sustin ca in aproximativ 15 ani vom avea tehnologia necesara de a putea sustine viata sub apa. Durata constructiei unei cladiri subacvatice este estimata la aproximativ 5 ani, urmand ca pana in 2030, primii locuitori sa se poata muta. 

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate