Cob Village Berca: Complex turistic amenajat din case de lut cu acoperisuri verzi

Poza 1
reclama - continua sa citesti mai jos

In satul Berca, din judetul Buzau, invatatoarea Nicoleta Marin s-a gandit sa aplice un concept total nou pentru zona si chiar pentru Romania. Un mic complex turistic ridicat din case de lut, menit sa atraga tot mai multi turisti din tara si din strainatate, impresioneaza prin frumusetea si ingeniozitatea casutelor construite si prin conditiile oferite celor care se decid sa viziteze vulcanii noroiosi si alte obiective turistice din zona Buzaului.

Cob Village Berca a fost realizat cu ajutorul unor specialisti in constructii, arhitecti si studenti voluntari la Facultatea de Arhitectura si Peisagistica, din cadrul Universitatii “Ion Mincu”, din Bucuresti.

Pe langa casutele construite complet din lut, care au o structura foarte sigura si rezistenta si un aspect care se integreaza perfect cu mediul inconjurator, Cob Village Berca are acum si un acoperis verde cu o suprafata totala de 320 de metri patrati, care deja a cucerit privirile localnicilor si nu numai.

reclama - continua sa citesti mai jos

Plantele aduse pentru a fi plantate pe acoperisurile casutelor Cob Village din Berca, au fost atent selectionate si sortate de catre tinerii peisagisti, care dupa aplicarea pamantului lutos si a materialului izolant pe acoperis, au trecut la plantarea florilor si la amenajarea intregului spatiu.

Fertilizarea pamantului s-a efectuat si cu ajutorul lanii de oaie, care a fost imprastiat peste pamantul plasat pe acoperis, dupa care aceasta a fost acoperita cu un alt strat de pamant pentru a crea conditii optime de crestere a plantelor si a florilor proaspat plantate.

In amenajarea spatiului s-a creat si o mica alee printre flori, unde vizitatorii pot admira plantele in toata spleandoarea lor, crescute pe unul dintre cele mai cochete acoperisuri verzi din Romania.

Optarea pentru un acoperis verde este o alegere reusita pentru designul exterior al oricarei case, acesta oferind un aspect unic si extrem de frumos, mai ales in perioada de inflorire a plantelor alese.

Sursa Foto: Cob Village

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate