Cum sa ne aparam gradina de daunatori

Limacsii (melci fara casa). In jurul zonei pe care dorim sa o protejam, se traseaza o dunga de var cam de doi-trei centimetri pe care melcii o vor evita. Putem planta mustar sau salvie, acestea fiind doua soiuri de plante care indeparteaza melcii. O alta solutie ar fi sa ingropam la adancime mica vase umplute cu bere. Melcii sunt atrasi de miros si vor sfari innecandu-se in aceste recipiente cu bere. Am mai putea sa acoperim pamantul cu saci umeziti sau bucati de celofan, melcii se vor ascunde sub acestea iar la intervare regulate in vom aduna si arunca.
reclama - continua sa citesti mai jos

Gradina ta poate fi locul unde iti cultivi flori sau diferite soiuri de legume, dar ce te faci daca apar vietati care dauneaza plantelor? Acestea pot fi destul de enervante si iti vor transforma gradina in locul lor preferat unde sa isi ia masa. Din fericire exista diverse metode pentru a-i indeparta si pentru a-ti proteja plantele de eventuale atacuri ale acestor insecte sau mici animale.

Povestea Casei va prezinta cateva exemple de daunatori care pot aparea in gradini dar si metode pentru indepartarea acestor musafiri nepoftiti:

Limacsii (melci fara casa)

Gandacii de Colorado

reclama - continua sa citesti mai jos

Soarecii de camp

Furnicile

Paduchii de frunze

Graurii

 

Surasa foto: pinterest.com

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate