Sediul Apple din Cupertino: un proiect sustenabil

Sediul Apple din Cupertino: un proiect sustenabil
reclama - continua sa citesti mai jos

In cazul in care va intrebati unde anume s-a conceput noul iPhone 6, proaspat lansat pe piata, alaturi de fratele sau mai mic si mai putin popular, Apple iWatch, iata cateva randari care au stat la baza proiectului sediului Apple Heaquarters din Cupertino.

reclama - continua sa citesti mai jos

Constructia din imagine, pe care multi au comparat-o in mod amuzant cu o gogoasa de telegraph, poate gazdui 13.000 de angajati si este unul dintre cele mai sustenabile proiecte din lume, fiind conceputa sa isi gaseasca locul pe sol cu minima intruziune in mediul inconjurator. Una dintre masurile luate de Apple pentru a indeplini obiectivul de mai sus a fost sa se creeze o parcare subterana in care sa incapa in jur de 2.000 de autoturisme pe doua nivele. La suprafata, deasupra parcarii, natura isi face in continuare de cap, pe terenul astfel salvat exista peste 5.000 de pomi fructiferi.

Cladirea Apple functioneaza pe energie regenerabila, obtinuta cu ajutorul unei retele de panouri fotovoltaice amplasate pe acoperisul cladirii. Forma cladirii face inutila montarea de instalatii de aer conditionat, aceasta fiind foarte bine ventilata. Conceptul circular al cladirii are rolul de a facilita deplasarea angajatilor si de a stimula colaborarea intre acestia.

Constructia va fi inconjurata de spatii verzi care vor fi la dispozitia angajatilor pentru relaxare sau pentru lucru. De asemenea, gradina este prezenta si in interiorul cladirii circulare. Sediul Apple se continua si la subteran cu un auditoriu, iar vizitatorii si angajatii beneficiaza de un spatiu de luat masa de peste 8.000 de mp cu acces la parcare. 

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate