Transformare studio de 45 m2 intr-un apartament modern cu accente de albastru

in Apartamente

Povestea acestei amenajari a inceput cu provocarea recompartimentarii apartamentului de doua camere pentru a se adapta functional si estetic dorintelor noilor beneficiari. Atmosfera creata este una moderna, tinereasca, plina de viata si culoare; designerii au plecat de la inceputul proiectului cu o paleta cromatica bazata pe nuante de albastru si bej.

Transformare studio de 45 m2 intr-un apartament modern cu accente de albastru
Deschide Galeria
reclama - continua sa citesti mai jos

Solutia de compartimentare

Apartamentul de 45 mp era initial impartit intr-o camera mica, compusa din balcon si bucatarie si o camera mai mare, spatioasa, cu functiunea de living. Pe baza proiectului, au fost schimbate proportiile camerelor si reorganizate functiunile pentru a crea ergonomia dorita, adaptata cerintelor clientilor.

Dupa reamenajare, apartamentul dispune de o bucatarie confortabila, balconul a fost inchis si integrat in spatiul bucatariei ca o zona de lounge, camera mare a fost impartita in dormitor cu acces la lumina naturala si o zona de living cu birou dispusa langa holul de intrare.

Conceptul amenajarii

reclama - continua sa citesti mai jos

Proiectul are la baza solutii tehnice simple, viabile, punand accent pe linii continue, arhitecturale si o optimizare eficienta a spatiilor. Paleta cromatica aleasa confera personalitate locuintei si un efect optic de marire a spatiilor, prin continuitatea nuantelor de albastru in toate zonele.

Livingul este conceput ca nucleu al casei; comunica eficient cu bucataria si dormitorul deschis. Peretele media contine mobilierul standard de living dar si o mica zona de birou , datorita blatului alb continuu, pentru zilele in care beneficiarii lucreaza de acasa. Din hol se poate observa continuarea blatului din living cu masa de dining, dupa peretele despartitor.

Mobilier si finisaje

Spatiile de depozitare constituie o componenta importanta a amenajarii, data fiind si suprafata mica a apartamentului. Astfel, mare parte din mobilier este realizata la comanda, dulapurile incastrate din baie, hol si dormitor asigurand spatiul necesar pentru o depozitare ordonata.

Dulapul incastrat din holul de intrare a fost realizat din mdf vopsit intr-o nuanta calda de gri, fara manere, in care au fost inserate goluri finisate cu o nuanta intensa de albastru.

Pentru pardoseala a fost folosit parchetul laminat, continuu in toata casa, mai putin in baie, care a fost placata cu placi mari de granit. Majoritatea peretilor au fost finisati cu vopsea lavabila, intrerupta de zone tip accent, la care s-a folosit vopsea decorativa.

Arhitecti: Dk Prodesign

Te-ar putea interesa si:
reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2020 - Toate drepturile rezervate