Turbinele eoliene – surse ecologice de energie electrica

Turbinele eoliene sunt niste dispozitive care transforma energia cinetica produsa de vant in energie electrica. Aceaste turbine sunt formate dintr-un motor care este pus in miscare de vant cu ajutorul unor elicii. Pe langa motor si elicii, in componenta unei centrale eoliene intra, printre altele, si redresoarele de curent, transformatoarele si corectoarele factorului de putere.
reclama - continua sa citesti mai jos

Turbinele eoliene sunt dispozitive care transforma energia cinetica produsa de vant in energie electrica. Aceste turbine sunt formate dintr-un motor care este pus in miscare de vant cu ajutorul unor elicii. Pe langa motor si elicii, in componenta unei centrale eoliene intra, printre altele, si redresoarele de curent, transformatoarele si corectoarele factorului de putere.

Energia eoliana este una dintre cele mai vechi surse de energie nepoluante care exista. Multumita faptului ca la producerea acestui tip de energie nu se ard niciun fel de combustibili emisia de gaze poluante este zero. Calitatile pe care le au turbinele eoliene fac din acestea solutiile ideale pentru cei care au case in zone izolate unde reteaua de curente electric nu ajunge.

reclama - continua sa citesti mai jos

In Romania, potentialul eolian al zonei Dobrogea si cu precadere a judetului Constanta, a determinat alegerea zonei pentru realizarea parcurilor eoliene. Aceasta zona esta una dintre cele mai mari zone din Europa cu un potential mare mare in domeniul producerii energiei care are ca sursa vantul.

Zona unde se amplaseaza turbinele eoliene trebuie sa aiba in vedere care este valoarea vitezei vantului in regiunea respectiva dar si impactul vizual asupra peisajului din vecinatate. De asemenea ar trebui urmarit si impactul pe care il poate avea asupra vietii salbatice. Ar putea fi afectata migratia pasarilor, in cazul in care ar fi amplasate langa zone unde acestea isi fac cuibul.

Avantaje

Dezavantaje

reclama - continua sa citesti mai jos
Contact
Despre Noi
Cookie-uri
Vezi varianta web
© Povesteacasei.ro 2019 - Toate drepturile rezervate